İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
"Kompost Hazırlama"
![]() |
Kazana doldurduğunuz sapın üzerini battaniye veya kilim gibi bir şeyle kapatın. içerdeki buharın basıncıyla malzeme daha iyi dezenfekte olacaktır. Düdüklü tencere gibi görev yapacak. |
![]() |
Su kaynamaya başladıktan sonra en az 2 saat bekleyin. ne kadar uzun süre kaynamaya devam ederse dezenfeksiyon o kadar iyi olacaktır. |
![]() |
Kaynama bittikten sonra malzemeyi çıkarın. kullandığınız ekipmanları çamaşır suyu ile dezenfekte etmeyi unutmayın. |
![]() |
İstiridye mantarı pinlerinin çıkışı ve büyümesi
|
![]() |
Mantarlar büyümeye devam ediyor.
"Hasat"
|
![]() |
Hasat büyüklüğüne gelmiş istiridye mantarı. |
![]() |
Hasat edilmiş ve satışa hazır istiridye mantarları |
4 yorum:
anlatımınız çok güzel. emeğinize sağlık.
Anlatımınız çok güzel olmuş.Benim merak ettiğim konu kepeğin pastörize edilip edilmediği ve ediliyorsa nasıl edildiği. Teşekkürler.
yaptığım kompostta ben kepeği kaynatmadım. sonradan malzemeye ilave ettim.
Merhaba siz kompost satıyor musunuz 100 metrekarelik bir alana ne kadar bir kompost gider ve fiyatı nedir öğrenebilir miyim
Yorum Gönder